Monday, September 4, 2017

មុខម្ហូបក្រពះ​ជ្រូក​ទ្រង់​គ្រឿង


X-មុខម្ហូបក្រពះ​ជ្រូក​ទ្រង់​គ្រឿងអោយមានរសជាតិឆ្ងាញ់!!



💡មុខម្ហូបក្រពះ​ជ្រូក​ទ្រង់​គ្រឿងត្រូវមានគ្រឿងផ្សំដូចខាងក្រោម៖


-ក្រពះ​ជ្រូក

-ជើង​ជ្រូក

-ខ្ទឹម​ក្រហម

-ខ្ទឹមស

-យិនស៊ិន

-រំដេង

-ម្រេច

-គ្រឿង​ប៉ូចកាក់

-ឈើ​ឯម

-ស្ករស

-ស្ករ​ត្នោត

-អំបិល

-ម្សៅស៊ុប

-ស្ពៃជ្រក់

-ការ៉ុត ត្រសក់ និង​ម្ទេស។



ដំបូង​ត្រូវ​យក​​ក្រពះ​ជ្រូក​មក​​លាង​ទឹក ដោយ​ប្រើ​សាជូ​រដើម្បី​កាត់​ចម្អាប និង​ក្លិន​មិន​ល្អ​របស់​វា ហើយ​ទុក​មួយ​អន្លើសិន។

បន្ទាបមកយកជើង​ជ្រូក​ត្រូវ​ពន្លះ​យក​ស្បែក​ ហើយ​ចៀរ​ខ្លាញ់ជ្រូក​ចេញ​ពី​ស្បែក​នោះ។

ស្បែក​ជ្រូក​ដែល​យក​ខ្លាញ់ចេញ​ហើយ​ត្រូវ​ហាន់ជា​បន្ទះ។

ចំណែក​ឯ​ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និង​​ត្រូវ​ហាន់​ជា​ចំណិតៗ។​

យិនស៊ិន និង​ម្រេច​ត្រូវ​យក​មក​ប្រឡាក់​ជាមួយ​​ស្បែក​ជ្រូក ដោយ​បន្ថែម​គ្រឿង​ផ្សំ​រសជាតិ​មាន​ស្ករស អំបិល និង​ម្សៅស៊ុប។

ក្រោយពី​ផ្សំគ្រឿង​ឲ្យ​ចូល​ជាតិ​រួច​ត្រូវ​យក​ស្បែក​ជ្រូក​នោះ​មក​ញាត់​ក្នុង​ ក្រពះ​ជ្រូក​ឲ្យ​ណែន​ល្មម មុន​នឹង​ដេរ​ភ្ជិត​ក្រពះ​ជ្រូក​ ហើយ​ទុក​ដោយឡែក​។

​ ត្រូវ​ដំ​ខ្ទឹម​ស និង​ខ្ទឹម​ក្រហម រួច​យក​ទៅ​កម្លោច​​ជាមួយ​ស្ករ​ត្នោត​ឲ្យ​ឡើង​ជើង​អង្ក្រង សឹម​ចាក់​ទឹកចូល​ប្រមាណ​​ជា​កន្លះ​ឆ្នាំង។

ចាប់ផ្ដើម​ដាក់​គ្រឿង​ប៉ូច​កាក់ និង​ឈើ​ឯម​ចូល​ ហើយ​ទុក​ឲ្យ​ទឹក​ស្ងោរ​នោះ​ពុះ​​កញ្ជ្រោល​ខ្លាំង ទើប​ដាក់​ក្រពះ​ជ្រូកចូល​ឆ្នាំង​សន្សឹមៗ ហើយ​បន្ថយ​ភ្លើង។

ស្ងោរ​ក្រពះ​ជ្រូកនោះ​ដោយ​ត្រឡប់​វា​ជា​រៀង​រាល់​ ១៥ ​នាទី​ម្ដង។

ក្រពះ​ជ្រូក​នោះ​ត្រូវ​ចំណាយ​ពេល​ស្ងោរ​ពី​ ៣ ​ទៅ​ ៤ ​ម៉ោង​អាស្រ័យ​ទៅ​តាម​ទំហំ​របស់វា។



@FBfoods