👨🍳មុខម្ហូបខត្រីប៉េងប៉ោះមិនឲ្យបែកសាច់ អោយមានរសជាតិឆ្ងាញ់!!
💡មុខម្ហូបខត្រីប៉េងប៉ោះមិនឲ្យបែកសាច់ឆ្ងុយឆ្ងាញ់ ត្រូវមានគ្រឿងផ្សំដូចខាងក្រោម៖
-ប៉េងប៉ោះចំនួន ៥-៦ ផ្លែ ពុះជាពីរ
-ត្រីចំនួន ៥០០ ក្រាម (ត្រីរ៉ស ឬត្រីឆ្លាំង) ប្រឡាក់ជាមួយគ្រឿងមុន ៣០ នាទី
-ស្ករត្នោតចំនួន ០១ ស្លាបព្រាបាយ អំបិល ប៊ីចេង ម្រេច (កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ) ខ្ទឹមស
-អំពៅចំនួន ៤-៥ កង់កាត់ប្រវែង ៣ ថ្នាំងដៃពុះជាចំណិត
-ខ្ទឹមសចំនួន ០៤ កំពឹសចិញ្ច្រោំ
-ទឹកត្រីចំនួន ០៦ ស្លាបព្រាបាយ
-ម្រេចចំនួន ០១ ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
-ស្ករត្នោតចំនួន ០៣ ស្លាបព្រាបាយ
-ប៊ីចេងចំនួន ០១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-អំបិលចំនួន ០១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ជាដំបូងត្រូវយកឆ្នាំងមកតម្រៀបអំពៅក្រាលពីក្រោម បន្ទាប់មករៀបត្រី និងប៉េងប៉ោះទុកដោយឡែកសិន។
យកឆ្នាំងមួយទៀតដាក់ស្ករត្នោតចូល ២ ស្លាបព្រាបាយកូរឲ្យឈ្ងុយ បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមស ម្រេច ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ទឹកត្រី ៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ប៊ីចេង
កន្លះស្លាបកាហ្វេ អំបិល កន្លះស្លាបកាហ្វេ រួចកូរវាសពបន្តិចសុំយកទៅចាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងដែលបានដែលបានរៀប ចំទុកហើយ។
យកឆ្នាំងនោះចាក់ទឹកចូល ៤-៥ វែកសម្លរ បន្ទាប់មកដាក់ចំអិន ៣០-៤០ នាទីជាការរួចរាល់៕