Tuesday, August 29, 2017

យល់ដឹងខ​ត្រីប៉េង​ប៉ោះ​មិន​ឲ្យ​បែក​សាច់


👨‍🍳មុខម្ហូបខ​ត្រីប៉េង​ប៉ោះ​មិន​ឲ្យ​បែក​សាច់ អោយមានរសជាតិឆ្ងាញ់!!



💡មុខម្ហូបខ​ត្រីប៉េង​ប៉ោះ​មិន​ឲ្យ​បែក​សាច់ឆ្ងុយឆ្ងាញ់ ត្រូវមានគ្រឿងផ្សំដូចខាងក្រោម៖


-ប៉េងប៉ោះចំនួន ៥-៦ ផ្លែ ពុះជាពីរ

-ត្រីចំនួន ៥០០​ ក្រាម (ត្រីរ៉ស ឬត្រី​ឆ្លាំង) ប្រឡាក់​ជា​មួយ​គ្រឿង​មុន​ ៣០ នាទី​

-ស្ករត្នោតចំនួន ០១ ស្លាបព្រាបាយ​ អំបិល ​​ប៊ីចេង ​ ​ម្រេច (កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ) ខ្ទឹមស

-អំពៅចំនួន ៤-៥ កង់កាត់ប្រវែង​ ៣ ថ្នាំងដៃពុះជាចំណិត

-ខ្ទឹមសចំនួន ០៤ កំពឹសចិញ្ច្រោំ

-ទឹកត្រីចំនួន ០៦ ស្លាបព្រាបាយ

-ម្រេចចំនួន ០១ ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ

-ស្ករត្នោតចំនួន ០៣ ស្លាបព្រាបាយ

-ប៊ីចេងចំនួន ០១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ

-អំបិលចំនួន ០១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ



ជា​​ដំបូង​​ត្រូវ​​យក​​ឆ្នាំង​​មក​​តម្រៀប​​​អំពៅ​​ក្រាល​ពី​ក្រោម ​បន្ទាប់​មក​រៀបត្រី និងប៉េងប៉ោះ​ទុក​ដោយ​ឡែក​សិន។

យក​ឆ្នាំង​មួយ​ទៀត​ដាក់​ស្ករ​ត្នោត​ចូល​​ ២ ស្លាបព្រាបាយ​​កូរ​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​ បន្ទាប់​​មក​ដាក់ខ្ទឹមស ម្រេច ​​១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ទឹកត្រី ៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ​ ប៊ីចេង

កន្លះស្លាបកាហ្វេ​ អំបិល កន្លះស្លាបកាហ្វេ រួចកូរ​វា​សព​បន្តិច​​សុំ​យក​ទៅ​ចាក់​ចូល​ក្នុងឆ្នាំង​​ដែល​បាន​ដែល​បាន​រៀប ​ចំ​ទុក​ហើយ។

យក​ឆ្នាំង​នោះ​ចាក់ទឹក​ចូល​ ៤-៥ វែកសម្លរ​ បន្ទាប់​មក​ដាក់​​ចំអិន​ ៣០-៤០ នាទី​ជា​ការ​រួច​រាល់៕​



@FBfoods