Saturday, August 26, 2017

មុខម្ហូបស៊ុបអន្ទង់


មុខម្ហូបស៊ុបអន្ទង់ អោយមានរសជាតិឆ្ងាញ់!!



💡មុខម្ហូបស៊ុបអន្ទង់ គ្រឿងផ្សំដូចខាងក្រោម៖


- អន្ទង់ចំនួន ៣០០ក្រាម

- ត្រយូងចេកចំនួន ០១(ចិតដូចស្ងោរ)

- គល់ស្លឹកគ្រៃចំនួន ២ដើម (ហាន់បញ្ឆិត ២ថ្នាំងដៃស្តើងៗ

)

- រំដេងចំនួន ៤ចំណិត (ហាន់ស្តើង)

- ស្លឹកក្រូចសើចចំនួន ៣សន្លឹក

- ខ្ញីចំនួន ៣ចំណិត (ហាន់ស្តើង)

- បង្គាយាយហ៊ឺចំនួន ៥០ក្រាម

- ទឹកដោះគោឆៅចំនួន ១កំប៉ុង (កំប៉ុងដែកខ្លី)

- ទឹកកកដុំចំនួន ៥០០ក្រាម (ដំឲ្យម៉ត់)

- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ

- ជីរណា

- ក្រូចឆ្មា

- ភ្លៅកង្កែបចំនួន ១០០ក្រាម (កាត់៣ថ្នាំងដៃ)

- ខ្ទឹមស (ចិញ្រ្ចាំ), ប៊ីចេង, ទឹកត្រី, អំបិល, ស្ករស

- ប្រេងឆា



- ជាដំបូងដាក់ឆ្នាំងហើយដាក់ប្រេងឆាឲ្យក្តៅ និងខ្ទឹមសលីងឲ្យឆ្ងុយ បន្ទាប់មកដាក់​គល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច រំដេង ខ្ញី ត្រយូងចេក និងបង្គាយាយហ៊ឺ ហើយ​ច្រលូក​ឲ្យសព្វទុកឲ្យឆ្អិន។

- បន្ទាប់​ពី​គ្រឿង​ទាំង​អស់ឆ្អិន សូម​ដាក់ទឹកកកចូល ហើយត្រូវរង់ចាំឲ្យទឹកដែលចេញពី​ទឹកកកពុះ។ បន្ទាប់ពីពុះហើយដាក់ ប៊ីចេង ស្ករស អំបិល និង​ទឹកត្រី ហើយ​ភ្លក់​មើល​ឲ្យ​ល្មម​តាម ចំណង​ចំណូល​ចិត្ត។

- បន្ទាប់ពីដាក់គ្រឿងហើយ សូម​ចាប់​ផ្តើម​ដាក់អន្ទង់ចូល​បន្ត​ទៀត រូចរង់ចាំមួយរំពុះ ទើប​ដាក់ចុះពីចង្រា្កន។

-ពេលដាក់ចុះពីចង្ក្រាន ចាក់ទឹកដោះគោចូល ភ្លៅកង្កែក និងជីវ៉ាន់ស៊ុយ​ចូល​ព្រម​គ្នា។



@FBfoods