
ហេតុអ្វីចាំបាច់ត្រូវប្រើម្រុំជាប្រចាំ បើមនុស្សគ្រប់ៗគ្នាមិនទាន់មានជំងឺអ្វីផង?
ម្រុំជារុក្ខជាតិមួយប្រភេទដែលត្រូវបានស្គាល់ថាជាឱសថដល់ពូកែសាកសិទ្ធក្នុងការព្យាបាលជំងឺផ្សេងៗជាច្រើនមុខ។ម្រុំត្រូវបានគេនិយមដាំក្បែរផ្ទះសម្រាប់ទុកជាបន្លែបន្ទាប់បន្សំផងនិងជាឱសថបែបធម្មជាតិដែលមានប្រយោជន៍ដ៏ល្អដល់សុខភាព។ដោយសារអត្ថប្រយោជន៍ដ៏ច្រើនរបស់ម្រុំបានធ្វើឲ្យមានការផលិតជាផលិតផលអាហារបំប៉ន ថ្នាំគ្រាប់ និងជាសាប៊ូផងដែរ។ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍ដែលអាចទទួលបានមកពីការទទួលទានម្រុំជាប្រចាំដែលជួយដល់សុខភាព៖!!

💡យល់ដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍ស្លឹកម្រុំជាស្តេចនៃឪសថ!!
• កាត់បន្ថយជាតិស្ករ ទឹកនោមផ្អែមនិងទឹកនោមប្រៃបានយ៉ាងស័ក្កសិទ្ធិ
• កាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ ជាតិអាស៊ីដបានយ៉ាងស័ក្កសិទ្ធិ
• កាត់បន្ថយការឈឺសន្លាក់ដៃជើង
• ជំនួយក្នុងការព្យាបាលជំងឺគីស
• សម្រួលការរំលាយអាហារ ល្អសម្រាប់អ្នកមានជំងឺទល់លាមក
• កែសម្រួលជំងឺក្រពះពោះវៀន ថ្លើម តម្រងនោម និងលើសឈាម
• ជំនួយកម្លាំង បង្កើនការចងចាំ កាត់បន្ថយស្ត្រេស និងគេងលក់ស្រួល
• ជួយបង្កើនថាមពលរាងកាយ
• ជួយរោគផ្លូវដង្ហើម ដូចជារលាកច្រមុះ បំពង់ក រលាកទងសួត រោគហឺតជាដើម
• ជួយកម្ចាត់ជាតិពុលពីក្រពះ ពោះវៀន និង សម្រកទម្ងន់បានយ៉ាងល្អប្រសើរ
• ជួយអោយស្បែកស្អាត និងក្មេងជាងវ័យ
• ជួយដល់អ្នកមានជំងឺមហារីក និង អេដស៍
• បំបាត់ភាពស្លេកស្លាំង និងជួយបន្ថែមវីតាមីន នៅក្នុងខ្លួនឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់
• ជួយបង្កើនសមត្ថភាពផ្លូវ ។

• ៤៦ មុខ សារធាតុប្រឆាំងជាតិពុល កម្រិតថាមពលប្រឆាំង ORAC Value 157600
• ៣៦ មុខ សារធាតុប្រឆាំងជំងឺរលាក
• ១៨ មុខ អាមីណូអាស៊ីត
• ៩២ មុខ វីតាមីន និង រ៉ែ អូមេហ្គា ៣, អូមេហ្គា ៦, អូមេហ្គា៩, ក្លរ៉ូហ្វីល និង ហ្វាយប៊ឺ
• ១០ ដង វីតាមីន A នៃការ៉ុត
• ១៧ ដង កាល់ស្យូម នៃទឹកដោះគោ
• ១៥ ដង ប៉ូតាស្យូម នៃចេក
• ៩ ដង ប្រូតេអ៊ីន នៃទឹកដោះគោជូរ
• ២៥ ដង ជាតិដែក នៅក្នុងបន្លែបៃតង
• ៧ ដង វីតាមីនសេ នៃក្រូច